Välkommen till Fam. Blom-Larsen
Hem Alagilles syndrom Levern Hjärtat Om oss Gästbok

Rubriker

Vad är Alagilles syndrom
Vid Alagilles syndrom påverkas flera organ i kroppen, främst lever, hjärta, pulsådror (artärer), lungor, ögon och ansikte. Nedsatt leverfunktion, förträngning av artärer och artärblödningar är de allvarligaste symtomen.
Läs mer
Vad har William gått igenom?
Här sammanställer vi vad William gått igenom genom åren som gått. Genom bilder och dagbok kopplat till en viss händelser.
Läs mer
Vad är Alagilles syndrom Vad har William gått igenom? Ordbok-Lexikon Länkar

Idag har det bara varit framsteg med William.
Dem kunde sy ihop han idag. Det tog 2 1/2 med allt för och efter arbete. Dem sa att det var som en mindre operation. Att sy ihop tog cirka 1 1/2 timme.
Allt verkar gå bra. Dem sa att det kunde finnas risk att man behövde öppna honom igen, men efter dem var färdiga har dem sagt att det troligtvis inte kommer att behövas för det ser så fint ut.

Vi pratade med läkaren Mats som arbetade med under operationen.
Han sa att William är inte som ett vanligt hjärtbarn, dem vill därför inte att hemsjuk huset ska ha hand om honom som det annnars skulle vara. Utan William kommer att tillhöra Östras sjukhus i Göteborg pga att han var ett special barn.
Han sa även att man inte vet hur William kommer att syresätta sig i framtiden. Vi kommer ev. att få ha en pox mätare hemma. Sen så sa han att William kommer att gå på täta kontroller i Göteborg dem närmaste månaderna.
Dem vågar ännu inte säga hur framtiden ser ut för William. Men han trodde att William behöver göra ett antal ultraljud, datortomografi, röntgen, hjärtkateterisering, så småningom ny hjärtoperation. Men han vågade inte säga någon tidsram. Det ända som vi önskar är att nästa ingrepp blir planerat så att det inte blir så här akut igen för det var fruktansvärt.
Mats lovade även att han skulle ta upp detta med att dem gjort fel. Speciellt i måndags när dem gjorde ett ultraljud, missade "ballongen". Det kändes skönt för oss.

Annars tycker jag att dem har varit underbara mot oss här.

Jag vill tacka IVA, 323,334, som jobbat med William.
Ett varmt tack till Johanna 323, Tina, Carina IVA, Magnus Jansson narkos läkare, Anders Nygren Williams hjärt läkare, Carola Kullbergh- Lindh Williams lever läkare, Robert Saulman Lever läkare, Dietisten, Dr STEFAN, Dr Mats
och alla andra från USK,BSK, SSK,LÄKAR, KIRURG GÄNGET!

Sen vill vi tacka hela styrkan i Borås som har kämpat med William.
Neonatal: Elvira, Anna, Dr Stefen, Alexzandros, mm.
Barnmotagningen: Anna, Dr Susanne Schmith, Dr Rebeca R.
Och alla andra som varit delaktiga.

Ett varmt tack...

Kram Jessicka m familj


Hejsan!

Nu känns det som att allt går åt rätt håll.

William ligger fortfarande i respirator, är nersövd. Men kan vara vaken små stunder. Hans ögon är så svullna när han tittar.

Idag kunde dem plocka bort dem tre dränen som han hade i sina lungor.
Troligtvis blir han av med respiratorn imorgon, kan komma ner till sin avdelning. Så väntas efter vården där.

William mår bättre nu, han lever. Dem gjorde allt för att rädda hans liv. Det är vi överlyckliga för.

Kram Jessan

 

                                                         Tillbaka                                                 Till bilder

 

Copyright 2008 Välkommen till Fam. Blom-Larsen